De Roden Girl Choristers verzorgen High Tea met muziek De Roden Girl Choristers verzorgen High Tea met muziek

De Roden Girl Choristers verzorgen High Tea met muziek

AlgemeenCultureel 2 mei 2016 - 18:02 uur Redactie 0

RODEN – De Roden Girl Choristers organiseren op zaterdag 14 mei een High Tea met muzikale omlijsting, in de sfeervolle ambiance van een voormalig kerkje in Niezijl. Met dit initiatief willen de girls sparen voor een studiereis naar Engeland die volgend jaar op het programma staat.

De Roden Girl Choristers bestaan uit 22 enthousiaste meiden die wekelijks drie keer de Koorschool in Roden binnenlopen voor repetities en lessen. De Koorschool onderscheidt zich door vast te houden aan de Engels-Anglicaanse koortraditie en streeft daarbij naar een hoog niveau van musiceren.

Engeland

Om de choristers te inspireren, te stimuleren en te laten groeien in deze traditie, is het belangrijk om regelmatig de oversteek naar Engeland te maken, voor het zingen van evensongs en concerten, het bezoeken van Engelse koren en het volgen van workshops. In de zomervakantie van 2017 hopen de Roden Girl Choristers weer een inspirerende reis naar Engeland te maken.

Zo’n reis kost veel geld en subsidies voor buitenlandse projecten zijn nagenoeg onvindbaar. Vandaar dat de girls een High Tea organiseren, om de reisspaarpot aan te vullen. Deze High Tea wordt gehouden op 14 mei van 15.00 tot 17.30 uur in Niezijl. De kosten zijn 20 euro p.p. Behalve dat u uiteraard culinair verwend wordt, kunt u ook genieten van koorzang van de Roden Girl Choristers tussen de kopjes thee en heerlijkheden door.

Aanmelden voor de High Tea kan bij Marion Schulte: telefoon 06-51902423 of info@rodengirlchoristers.nl. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij.

Het meisjeskoor, de Roden Girl Choristers (RGC), bestaat sinds september 2000 en telt ongeveer 22 meisjes in de leeftijd van 8-16 jaar. Deze dynamische groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, heeft zich inmiddels een klinkende reputatie verworven. Het doel van de Roden Girl Choristers is om referentiepunt te zijn voor meisjeskoorzang in Nederland. De vaste begeleider van het koor is organist Sietze de Vries. Met meer dan 20 concerten per jaar en concertreizen in binnen- en buitenland bereiken de Roden Girl Choristers een grote schare enthousiaste toehoorders.

Meer informatie, een concertagenda en geluidsfragmenten zijn te vinden op www.rodengirlchoristers.nl. Ook is het koor te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/Roden-Girl-Choristers

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *