De Kop Breed een stap verder op weg naar de digitale snelweg De Kop Breed een stap verder op weg naar de digitale snelweg

De Kop Breed een stap verder op weg naar de digitale snelweg

Algemeen 23 februari 2016 - 13:02 uur Redactie 0

RODERWOLDE – Op maandag 22 februari 2016 is het graven voor de glasverbinding begonnen om de in november geplaatste buurtcentrale in Roderwolde aan te sluiten.

Het eerste tracé van de graafwerkzaamheden loopt vanaf het koppelpunt bij de A7, via Sandebuur naar de kern van Roderwolde. Met de aanvang van deze graafwerkzaamheden heeft het glasvezelproject een enorme stap genomen in het proces rondom de aanleg van het eigen netwerk.

Reint Jan Auwema geeft StartSchop

Onder grote belangstelling van dorpsbewoners, providers en omringende initiatieven heeft Reint Jan Auwema, wethouder van de Gemeente Noordenveld de eerste schop in de grond gezet als officieel startsein voor Van Gelder Telecom B.V. om daadwerkelijk met de aanlegwerkzaamheden te beginnen. Dit officieel moment vond plaats bij de kruising Hooiweg/Sandebuur (tussen Matsloot en Roderwolde). Voor de zomervakantie zal het hele gebied zijn aangesloten op het super snelle glasvezelnetwerk.

Inloop-informatieavonden De Kop Breed

Voor vragen over het overstappen, huidige apparatuur, of het wel of niet noodzakelijk is om binnenshuis nieuwe bekabeling te trekken en of er ook nieuwe randapparatuur nodig, worden er inloop-informatieavonden door de coöperatie De Kop Breed georganiseerd.

Deze avonden worden in samenwerking met de providers, de aannemer en enkele leveranciers van apparatuur georganiseerd. Men kan hier terecht met alle vragen omtrent de glasvezelaansluiting.

Locaties en datums

  • Maandag 7 maart, 19.00-21.00 uur
, Café De Waag, J.P. Santeeweg 15, Nietap,
  • Dinsdag 8 maart, 19.00-21.00 uur
, Café Boonstra (De Tapperij, rechts van het café), Hoofdstraat 12 in Peize
  • Woensdag 9 maart, 19.00-21.00 uur
Café Het Rode Hert, Hoofdstraat 32 Roderwolde.

Daarnaast is er elke maandag tussen 15.00 en 17.00 uur in de Doefkamp werkoverleg met de aannemer. Ook hier is iedereen van harte welkom om binnen te lopen met vragen over de aanleg, aansluiting en diensten.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *