Cipiers Veenhuizen en Ter Apel vandaag opnieuw naar Den Haag Cipiers Veenhuizen en Ter Apel vandaag opnieuw naar Den Haag

Cipiers Veenhuizen en Ter Apel vandaag opnieuw naar Den Haag

Algemeen 20 april 2016 - 08:41 uur Redactie 0

VEENHUIZEN/TER APEL- Gevangenisbewaarders uit Veenhuizen en Ter Apel zijn vandaag opnieuw in Den Haag om te strijden tegen de sluiting van gevangenissen.

Vorige maand gingen de cipiers ook al naar Den Haag om te protesteren tegen de plannen om acht gevangenissen en drie jeugdinrichtingen te sluiten.

Meerderheid

Een grote meerderheid in de Kamer keerde zich vorige maand tegen de plannen van staatssecretaris Dijkhoff om deze kabinetsperiode al gevangenissen te sluiten. Op de lijst stonden ook de gevangenis van Ter Apel en de helft van de cellen in Veenhuizen. De gevangenissen zouden beide in 2021 moeten sluiten. De jeugdinrichting in Veenhuizen zelfs al in 2018.

Motie

De vaste kamercommissie praat vandaag verder over de toekomst van het gevangeniswezen in Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid wordt er een motie aangenomen waarin staat dat er deze kabinetsperiode definitief geen gevangenissen worden gesloten.

Bron: RtvDrenthe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *