Centrum Roden hoogst gewaardeerd van alle winkelgebieden in Drenthe Centrum Roden hoogst gewaardeerd van alle winkelgebieden in Drenthe

Centrum Roden hoogst gewaardeerd van alle winkelgebieden in Drenthe

Algemeen 19 januari 2016 - 13:12 uur Richard 0

RODEN- Het centrum van Roden wordt door consumenten het hoogst gewaardeerd van alle winkelgebieden in Drenthe. Dat blijkt uit een Koopstromenonderzoek. Het bedrijf I % O Research voerde dit onderzoek uit in opdracht van de Provincie Drenthe.

Hoge scores voor bereikbaarheid, kwaliteit winkels, parkeervoorzieningen

Gevraagd naar hun waardering dan ontvangt Roden van de consument de hoogste cijfers. Ze zijn met name tevreden over de bereikbaarheid en de parkeervoorzieningen, maar ook wat betreft de kwaliteit van de winkels, de veiligheid van de winkelomgeving en het aantal fietsenstallingen scoort het centrum van Roden goed. De inrichting van de winkelstraten en het aanbod van dag horeca krijgt wat minder hoge cijfers, maar ook hier scoort Roden beter dan de rest van Drenthe. Ook de warenmarkt kan met de hoogste bezoekersfrequentie van Drenthe op veel waardering rekenen. Ook in absolute cijfers doet Roden het goed. Natuurlijk moet zij qua omzet de grote vier in Drenthe – Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel – voor laten gaan. Maar Roden kan met recht ‘the best of the rest’ worden genoemd.

Goede samenwerking groot aantal partijen

“Het onderzoek van de provincie geeft aan, dat we met z’n allen op de goede weg zijn” zegt wethouder Henk Kosters. “Want die goede waardering door de consument is het resultaat van de inspanningen van een groot aantal partijen. Natuurlijk van de Zakenkring en van haar leden, maar ook van de Marktcommissie, van Volksvermaken en van de Bewonersvereniging. En uiteraard levert ook de gemeente haar bijdrage” aldus wethouder Kosters, die sinds kort verantwoordelijk is voor de portefeuille Economische Zaken.

Herinrichting Albertsbaan kwaliteitsimpuls

De wethouder vindt het plan voor de herinrichting van de Albertsbaan cruciaal voor Roden: “Daarmee geven we een enorme kwaliteitsimpuls aan het centrum. Maar misschien is het nog wel belangrijker, dat dit plan tot stand is gekomen in nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen. Want dit soort dingen kun je alleen maar samen!”. Partijen gaan aan de slag met het opstellen van een visie voor de kom van Roden om de kwaliteit van de kom nog verder te bevorderen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *