Burgernet, WhatsApp en W(h)atNu? Burgernet, WhatsApp en W(h)atNu?

Burgernet, WhatsApp en W(h)atNu?

Algemeen 11 februari 2016 - 12:29 uur Redactie 0

NORG – Op dinsdag 23 februari wordt er in De Brinkhof te Norg een workshop georganiseerd over het gebruik van Burgernet en WhatsApp voor mensen die mee willen werken aan een veilige buurt. De politie en gemeente willen graag laten zien dat Burgernet en WhatsApp elkaar goed kunnen aanvullen en versterken.

De politie en gemeente stimuleren het opzetten van WhatsAppgroepen om elkaar te informeren over verdachte situaties. Buurtbewoners kunnen elkaar via de groep alarmeren en samen uitkijken of elkaar advies geven hoe te handelen.

Burgernet is een samenwerking tussen de politie, gemeente en burgers om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan een overval of beroving, diefstal of inbraak, vermissing of doorrijden na een aanrijding.

Inmiddels zijn ook WhatsAppgroepen steeds meer actief in wijken. WhatsApp richt zich vooral op verdachte situaties, terwijl Burgernet zich richt op de zoekactie tijdens en kort na het misdrijf. Nu zijn beide systemen nog afzonderlijk van elkaar actief. De verwachting is dat beide systemen elkaar tijdens een zoekactie goed kunnen aanvullen en versterken.

Wilt u zelf een WhatsAppgroep oprichten of heeft u al een actieve WhatsApp groep? Komt u dan gerust naar de workshop die op 23 februari gaat plaatsvinden. Tijdens de workshop wordt informatie en tips gegeven over het opzetten en gebruiken van een WhatsAppgroep, al dan niet in combinatie met Burgernet. De workshop is georganiseerd door de politie, gemeente, buurtwerk Welzijn in Noordenveld en enkele buurtbewoners en wordt gegeven door wijkagent Robert Bouma.

Als inwoner van de gemeente Noordenveld bent u van harte welkom op 23 februari in de Brinkhof te Norg. Om 19:00 uur is de zaal open en om 19:30 uur begint het programma. Er is geen opgave nodig.

Om het geleerde in de praktijk te brengen wordt er op woensdagavond 9 maart in Norg een oefening georganiseerd. Nadere informatie hierover volgt nog. De deelnemers van WhatsAppgroepen en Burgernet kunnen dan ervaren hoe deze systemen in de praktijk werken. Woont u buiten Norg en wilt u graag deelnemen aan de oefening? U bent van harte welkom, geeft u zich dan op bij postbus@welzijninnoordenveld.nl. Info bel 050 317 6500 of neem contact op met Femma Bezu of Bob Hulshof.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *