Blakervelderhoeve Roden ontvangt keurmerk Educatief centrum Blakervelderhoeve Roden ontvangt keurmerk Educatief centrum

Blakervelderhoeve Roden ontvangt keurmerk Educatief centrum

AlgemeenCultureel 18 mei 2016 - 10:28 uur Redactie 0

RODEN – Op zaterdag 21 mei 2016 wordt aan de Blakervelderhoeve het keurmerk voor erkend educatief centrum uitgereikt. Dit vindt plaats tussen 12.00 uur en 13.00 uur aan de Norgerweg 17, 9301 JM te Roden in aanwezigheid van wethouder economische zaken Henk Kosters.

Henk Kosters: “De Blakervelderhoeve is hiermee het eerste bedrijf in Noord-Nederland dat dit keurmerk mag dragen en hier zijn we als gemeente best trots op.”

Zeldzame rassen

Een erkend educatief centrum is ambassadeur voor de zeldzame rassen, de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH), en haar activiteiten. Het predicaat ‘door de SZH Erkend educatief centrum’ wordt uitgereikt aan centra die op een positieve manier bekendheid geven aan de zeldzame rassen in Nederland en het werk van de SZH. Kinderen en volwassenen kunnen op het centrum kennismaken met ons levend erfgoed. Ze kunnen iets ontdekken over de geschiedenis die we hebben met ons vee en over het belang van variatie in rassen van boerderijdieren en hun producten.

Blakervelderhoeve

De Blakervelderhoeve is een natuurboerderij aan de rand van Roden. De boerderij wordt gerund door twee enthousiaste ondernemers Tessa en Wim Ram. Zij fokken met zeldzame huisdierrassen, waaronder de Lakenvelder, de Groninger Blaarkop en het Zwartbles schaap. Het primaire doel van het bedrijf is het in stand te houden en/of vergroten van deze oudhollandse rassen.

Daarnaast verkoopt men vlees van eigen erf in hun boerderijwinkel. Het bedrijf is in 2010 gestart op de huidige locatie aan de Norgerweg en inmiddels uitgegroeid tot een plek waar jong en oud kennis kan maken met ons levend erfgoed. Scholen kunnen er terecht voor educatie maar ook kinderfeestjes kunnen op de boerderij georganiseerd worden.

Lammetjesdag met voorjaarsfair

De uitreiking vindt plaats tijdens de lammetjesdag met voorjaarsfair die wordt gehouden op het erf van de boerderij. Terwijl de kinderen kunnen knuffelen en knutselen is er voor de oudere bezoeker een breed aanbod aan kramen met heerlijke producten uit de streek. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.
Voor meer informatie over het bedrijf zie: www.blakervelderhoeve.nl

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *