Asieldebat in Grootegast live te volgen op Radio Westerkwartier Asieldebat in Grootegast live te volgen op Radio Westerkwartier

Asieldebat in Grootegast live te volgen op Radio Westerkwartier

Algemeen 26 januari 2016 - 13:47 uur Richard 0

GROOTEGAST – De gemeenteraad van Grootegast bespreekt dinsdagavond de komst van het asielzoekerscentrum. De vergadering omtrent het omstreden onderwerp is vanaf 19.00 uur live te volgen op Radio Westerkwartier.

Vanavond hoopt het college van Grootegast grote stappen te kunnen zetten richting de realisatie van een grootschalige azc binnen de gemeentegrenzen. De burgemeester en wethouders van de gemeente willen 500 asielzoekers plaatsen op het bedrijventerrein Park West. Een besluit dat veel ondernemers op het terrein, omwonenden en andere belanghebbenden in Grootegast niet zien zitten.

Oppositiepartij VZ2000 is dan ook verbolgen over de gang van zaken en zegt in het Dagblad van het Noorden dat B en W van Grootegast vanavond kunnen rekenen op een motie van afkeuring. VZ2000 gaat ervan uit dat de partij bijval krijgt van de meerderheid van de raad. Zij willen B en W dwingen om opnieuw om de tafel te gaan zitten met het COA om te praten over een kleiner azc.

Maar liefst vijftien insprekers hebben zich gemeld om te spreken tijdens de raadsvergadering. Deze krijgen elk drie minuten spreektijd. Voorgaande vergaderingen over dit onderwerp verliepen emotioneel, maar zonder incidenten.

Het debat is te beluisteren op Radio Westerkwartier. Vanaf 19.00 uur wordt er live geschakeld naar de raadszaal. Radio Westerkwartier is te ontvangen op 105.3fm (ether), 105.9 fm (kabel) of via de livestream op rwkfm.nl.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *