Politie houdt verdacht voertuig aan tijdens grootscheepse zoekactie in Peize en Roden Politie houdt verdacht voertuig aan tijdens grootscheepse zoekactie in Peize en Roden

Politie houdt verdacht voertuig aan tijdens grootscheepse zoekactie in Peize en Roden

112 nieuws 27 november 2015 - 08:06 uur Richard 0

PEIZE – Donderdagavond is er een grote zoekactie geweest in en rondom Peize. Naar aanleiding van een vermoedelijke inbraak zocht de politie naar verdachte mannen. Hierbij werd ook de hulp van inwoners gevraagd via een Burgernetoproep.

Het zou gaan om twee Oost-Europees uitziende mannen. Ondanks de inzet van speurhonden en een helikopter werden de verdachten niet aangetroffen. Wel heeft de politie het bewijsmateriaal veilig kunnen stellen.

Update

De politie heeft donderdagavond wel een 25-jarige man uit de gemeente Midden-Drenthe aangehouden. Hij was door omwonenden gezien met nog twee andere personen bij een woning aan de Lieverseweg.

Ze stonden daar met een auto en de buurt vond dat verdacht. De politie werd gewaarschuwd en bij de woning werd een inbraak ontdekt. De achterdeur bleek te zijn opengebroken. De verdachte die bij de auto stond werd aangehouden. Naar de twee anderen werd een zoekactie ingesteld, waarbij een politieheli werd ingezet. De twee verdachten zijn tot nu toe niet gevonden. De politie doet een nader onderzoek.

De politie heeft dit voertuig in beslag genomen en de verdachte overgebracht naar het politiebureau van Assen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *