Inwoner (28) uit Leek aangehouden voor fietsendiefstal Inwoner (28) uit Leek aangehouden voor fietsendiefstal

Inwoner (28) uit Leek aangehouden voor fietsendiefstal

112 nieuws 24 december 2015 - 13:03 uur Richard 0

LEEK/DE WESTEREEN – De politie maandagochtend dankzij een alerte getuige een 18-jarige inwoner van Twijzel en een 28-jarige inwoner van Leek aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

De getuige zag twee mannen in de weer met fietsen bij het station in De Westereen. Het sterke vermoeden bestond dat ook dat het duo de fietsen wilde stelen. Alle reden om direct via 112 de politie te waarschuwen. Daarbij werd een goed signalement doorgegeven. Agenten waren snel ter plaatse. In de omgeving liepen twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Ze werden dan ook aangehouden.

Bij een schuur aan de Oastersingel werden fietsen aangetroffen die daar door de verdachten vermoedelijk waren neer gezet. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau. De 18-jarige verdachte was in het bezit van drie XTC-pillen. Die werden in beslag genomen. De aangetroffen fietsen werden eveneens overgebracht naar het politiebureau. Dankzij een oproep via social media meldde zich ’s avonds één van de eigenaren van de fietsen. De man deed aangifte.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *